De Leergeldformule

niet van toepassing

Bij Stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder ziet u de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Het aanvraagformulier s.v.p. zo volledig mogelijk invullen. Stichting Leergeld Roermond/Roerdalen neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

 2. Spreekuur

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan nodigen wij u uit om bij ons op spreekuur te komen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken om op huisbezoek te komen. Een van onze vrijwilligers neemt de aanvraag met u door. De vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. Wij hebben inkomstengegevens van u nodig om te kunnen bepalen of u in onze doelgroep valt. Onze intermediair kan u ook doorverwijzen naar andere maatschappelijke organisaties.

 3. Besluit

  Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. De coördinator en/of het bestuur beslist uiteindelijk of een aanvraag wordt toegekend en zullen u zo spoedig mogelijk een antwoord geven.
 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld Roermond eo helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of winkel.

 5. Nazorg

  Als er iets niet goed is gegaan bij de aanvraag kunt u met ons contact opnemen.